HaberlerYurttan

Üstün Asutay, Tarık Akan, Ayşen Gruda, Cem Karaca, Cihat Tamer, Ergun Köknar ve Erdoğan Sıcak’ın 1993’te kurduğu Bakırköylü Sanatçılar Derneği tarihi binasından çıkarılıyor

1908’den bu yana eğitim (Fransız Koleji – Bezezyan Okulu), 1936 sonrasındaki Bakırköy Halkevi’nden itibaren, kültür ve sanat merkezi olarak kullanılan, Bakırköy Kültür-Sanat Konağı 1993 yılından beri Bakırköylü Sanatçılar Derneği olarak kullanılıyor.

Ancak 24 Ocak günü aldıkları tebligatla 4 gün içerisinde tarihi binanın boşaltılması isteniyor.
Turizm Bakanlığı’na bağlı Vakıflar Genel Müdürlüğü talep ediyor tahliye edilmesini.

Bina, mülkiyetinin Hazineye ait olduğu dönemde “Kültür ve Sanat Evi” olarak kullanılmak üzere Bakırköy Belediye Başkanlığına tahsis edilen kurum dada sonra belediye tarafından derneğe kiralanıyor. 

KRT TV’den Hilal Solmaz’ın haberine göre Binanın mülkiyetinin Vakıflar İdaresine geçmesinden sonra, 22.12.2020 tarihli dilekçe ile İstanbul Vakıflar 1. Bölge Müdürlüğüne müracaat eden BASAD yönetim kurulu,  17 Kasım 2020 tarihinde yürürlüğe giren 7256 sayılı Bazı Alacakların Yapılandırılması ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkındaki Kanunun 4. maddesinin 10 fıkrası kapsamında kira sözleşmesi yapmak için talepte bulunuluyor. 01.09.2021 başvurusunu yineliyor ancak hiçbir yanıt alamıyor. 24 Ocak Günü kaymakamlık bir tebligat göndererek 4 gün içinde boşaltılmasını istiyor.

Ülkemizin kültür sanat hafızası niteliği taşıyan Milli Eğitim Bakanlığına bağlı kurum eğitim vermeye devam ediyor. Ancak tahliye gerçekleşirse, kurumda eğitim gören 500 öğrenci okulsuz, aralarında eğitmenlerin de bulunduğu 20 çalışansa  işsiz kalacak.

Üstün Asutay, Tarık Akan, Ayşen Gruda, Cem Karaca, Cihat Tamer, Ergun Köknar ve Erdoğan Sıcak’ın 1993’te kurduğu Bakırköylü Sanatçılar Derneği tarihi binasından çıkarılıyor

Kültür Bakanlığı neden bu binanın boşaltılmasını istiyor? Tarihi ve kültürüyle yaşanan bir kurumun, tahliye edilmesinin kime ne faydası olabilir? 

“Bakırköy’den yükselen çığlık” adıyla bir basın bülteni yayınlayan BASAD yönetim kurulu, “Biz siyasi olmasak da yöneticilerin bize yaklaşımının siyasi olduğunu biliyoruz. Devletin Anayasamızın 64. maddesine uymasını bekliyor ve bu büyük hatadan dönülmesini istiyoruz.” diyerek sesleniyor yetkililere… 

Haberin tamamı için: Hilal Sönmez – Krt Tv

Başa dön tuşu